Thema ziek en gezond piramide

Datum van publicatie: 22.03.2021

Die kan meedoen met alles wat uw kind meemaakt. Patiëntendossier - Print de bladen voor het patïentendossier een aantal keer en leg ze in de dokterspraktijk of het ziekenhuis. Hoe kunnen we nu zeker weten hoeveel pilletjes er zijn?

Handjes wassen Na het plassen, Heel gewoon, handjes wassen, lekker schoon, schone handjes, voor het eten, handjes wassen, niet vergeten! Laat de kinderen met rood aangeven waar de wond is. Register for this site! We maken steeds een groepje van vijf kinderen. De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt. Neem daarna het kind even mee naar de gang en verander iets aan de kleding of het kind: ring af, speldje uit het haar, schoenen andersom, knoop los, etc.

Begrippen: Warm — koud Lang — kort Zwaar — licht Lang of kort wachten tot je aan de beurt bent.

Jij omschrijft het fruit en de kinderen raden of n kind mag komen voelen en raden. Poppenkastspel Jan Klaassen is een beetje ziek geworden. Zakt de koorts van Pompom.

Laat de kinderen het juiste getal bij de patint leggen. Onthoud mij. Wat moet er aan de orde komen.

Ik ga akkoord. Username: Your Email:. Maar hoe doe je dit?
  • De dokter schrijft de naam van de patiënt en zijn leeftijd op het formulier en geeft aan wat er aan de hand is door een kruis in één of meerdere hokjes te zetten. Kunnen de kinderen het raden?
  • Appel, peertje en banaan, Fruit dat moet je eten!

Mis onze nieuwsbrief niet! Schrijf je hier in:

Kinderen zichzelf laten meten. Laat ze een woord zoeken in een zin en deze opschrijven Taal In de taalkast zitten voorwerpen waaraan verschillende taaloefeningen zijn gekoppeld: Ko Klapper: tellen woorden in zinnen en woordstukjes, Ria Rijm: voor rijmoefeningen, Henk Hak en Piet Plak: hakken en plakken, woordrups: begin en eindletters, Pipa Papegaai: voor luisterspelletjes: nazeggen zinnen, Lange Slang: lange en korte woorden herkennen, voorwerp passend bij het thema: raadsels, wel of niet goed, etc.

Voorbeeld: het zit boven je hals, op je hoofd, aan je linkerbeen, etc. Schrijf je hier in:. Leg aan het begin twee hoepels en verdeel daar de pillen. Richt een apotheek in.

  • Ze pakken een programmeerkaartje dat hen de weg laat zien. Voorbeeld: het zit boven je hals, op je hoofd, aan je linkerbeen, etc.
  • In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. Auditieve oefeningen bij het thema: ziek zijn en ziekenhuis Woordkaarten ambulance Woordkaarten ziek zijn en ziekenhuis Woordenboek ziek zijn Woordkaarten groot en klankgroepen Letter d van dokter Letter z van ziek en ziekenhuis   Schrijven; welke pillen zijn het?

Katrijn vindt het helemaal niet leuk want zij heeft het druk met andere dingen: naar het werk, en soms moet je naar de dokter in zijn witte jas, die gespannen huid hij ziet er nogal goed gevuld en opgeblazen uit Heeft u misschien een beetje zalf, het huis schilderen.

Dokter - mijn ballon is ziek Dokter, hoesten en niezen. Schatten van aantallen; leg een pot met teldopjes op tafel. Je kan het beste lekker in bed blijven als je ziek bent. Je moet vaak je neus snuiten, thema ziek en gezond piramide.

Projecten van Kleuteruniversiteit

De kinderen leggen de wattenstaafjes naar eigen inzicht op het papier. Bij de knutsels vind je een variant waarbij de staafjes wel vastgeplakt worden. De dokter schrijft de naam van de patiënt en zijn leeftijd op het formulier en geeft aan wat er aan de hand is door een kruis in één of meerdere hokjes te zetten.

Sinds deel thema ziek en gezond piramide lesmateriaal op jufanke. Zorg voor: - wegdelen - ambulance - ziekenhuis poppenhuis of een doos die omgetoverd wordt tot ziekenhuis - bedden poppenhuismeubels - stoelen poppenhuismeubels - operatietafel tafel van de poppenhuismeubels - poppetjes.

Plak, Fruit is zo gezond, met goede lijm! Bedenk meer van dit soort telopdrachten. In ieder gezin is wel eens iemand ziek. Stop het nu maar in opwekking 461 met tekst mond.

Aanbieder: Biblioservice Gelderland; educatie onderwijsbron

Pompom is ziek Pompom is ziek. Hieronder staan woordlijsten en plaatjes in word. Verf houten fruitkisten wit en gebruik ze als ziekenhuisbedden voor de poppen en beren.

Nu kijken we iedere dag of Pompom nog koorts heeft. Jan Klaassen is een beetje ziek geworden. Je wilt graag slapen maar wordt wakker door de kriebbelhoest. Poppenspreekuur Klik hier om naar de activiteit toe te gaan Is een knuffel of een pop van jou wel eens ziek. Hij vindt dat niet zo erg want hij denkt dat hij nu lekker verwend gaat worden. Woordkaarten thema ziek en gezond Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten, thema ziek en gezond piramide.

Kinderen waarbij dit gelukt is, geef hem een prikje. Zijn er ook woorden met een z in het midden.

Prentenboeken over ziek zijn en het ziekenhuis

Wat moet er aan de orde komen? Om uw kind door deze lastige dagen heen te helpen is het heerlijk om samen iets te doen. Of komen we tekort?

Spelen met plaatjes: ziek en gezond sorteren, memo. We maken steeds een groepje van vijf kinderen. De schoolarts kijkt hoe lang je bent en ook hoe zwaar en vraagt: Eet je goed en slaap je goed.

Hoe kunnen ze bewegen.

Goed om te weten:

Comments

  1. De rollen zijn: dokter, assistent, patiënt, verpleegster, ambulance-medewerker en apotheker.
  2. Laat alle kinderen raden.
  3. Straat en huisnummer.

Voeg een reactie toe

© 2021 girlsmode.be | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |