Wat is de sleepwet precies

Datum van publicatie: 03.03.2021

Het is nagenoeg onmogelijk jezelf onzichtbaar te maken voor de inlichtingendiensten. Daarom adviseren wij: stem tegen de Sleepwet op 21 maart.

Amnesty heeft in algemene zin geen mening over de wenselijkheid van referenda. Wat de uitkomst dus ook is, de wet gaat zeer waarschijnlijk op 1 mei in. Arjen Lubach pikte dit op en besteedde er in het programma Zondag met Lubach aandacht aan. Niet door terroristen die onze vrije samenleving met geweld willen vernietigen en niet door politici die onze rechten willen inperken. De Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook Sleepwet genoemd, bedreigt onnodig onze privacy en vrije meningsuiting.

Wat moeten we ervan vinden? Zo kan bijvoorbeeld een hele woonwijk worden afgeluisterd, als daar een verdacht persoon zou wonen.

Wellicht wordt er beter gekeken naar een paar details en gaan die nog op de schop, wat is de sleepwet precies. Instanties als de Raad van State, herlaad de pagina, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbele. De data zijn dus versleuteld en daar bovenop is de herkomst zeer moeilijk te achterhalen.

In een vrije maatschappij controleert die samenleving de overheid. Wel toestemming gegeven maar niet getoond. Net Binnen Wilders woest na besluit van kabinet om niets te doen met aangenomen motie over verhogen zorgsalarissen.

Het  medisch beroepsgeheim  wordt beperkt.

Wel toestemming gegeven maar niet getoond, herlaad de pagina.

Metronieuws.nl Navigation

Dit betekent dat ze geen data hoeven te overleggen met overheden uit Europa en de Verenigde Staten. Dit kan je af en toe terugzien in de snelheid en wij vinden de software van ExpressVPN ook beter werken.

Arjen Lubach pikte dit op en besteedde er in het programma Zondag met Lubach aandacht aan. Open uw cookie-instellingen om te kiezen welke cookies u wilt accepteren. Bovendien wordt alle data die worden verzameld door de inlichtingen en veiligheidsdiensten 3 jaar bewaard.

Al de gegevens die zijn gehackt en afgetapt mogen ze delen met andere landen. De wet staat zelfs toe dat die gegevens gedeeld mogen worden met landen waar mensen worden onderdrukt. Omdat de inlichtingen- en veiligheidsdiensten in het geheim werken, wat is de sleepwet precies, is controle echter lastig. Ook in de Eerste Kamer stemde wat is de sleepwet precies meerderheid voor de wet.

Hoe vaak horen we simpel gerecht grote groep na een aanslag dat de dader al bekend was bij de autoriteiten.

Dit is een ernstige schending van privacy en brengt bovendien potentile gevaren met zich mee in de toekomst.

Gerelateerd

Denk bijvoorbeeld aan je telefoon, tablet, laptop of smart-tv. Over Amnesty. Zelfs het recht om niet gediscrimineerd te worden staat op het spel als overheden de onderschepte gegevens gebruiken om seksuele, etnische of religieuze minderheden te profileren, discrimineren en te onderdrukken.

Mail ons. Je hebt niet in de hand welke conclusies die diensten trekken uit wat is de sleepwet precies gegevens die ze verzamelen. Maar met NordVPN heb je ook een goede keuze als je je privacy goed wilt beschermen.

En dan was er ook nog iets met een DNA-databank. Het is deze wet die de gemoederen al een aantal maanden bezighoudt. Ook jouw gegevens mogen niet in verkeerde handen terechtkomen.

Was deze informatie nuttig?

Vijf vragen. De AIVD laat weten dat er met deze nieuwe wet op een efficiëntere manier een dreiging van buitenaf in kaart gebracht kan worden. Dat waren in Nederland ooit impopulaire ideeën. Hierin kan het DNA van eenieder worden opgeslagen zonder dat men hier weet van heeft. Nieuws 1 mei 1,5 meterregel komt in de wet.

Tech 22 okt Wanneer je een VPN service zoekt die jouw privacy hoog in het vaandel heeft staan kun je op verschillende zaken letten. Het gebruik van het Tor netwerk is gratis. Het verlangen naar privacy is geen indicatie van crimineel gedrag, wat is de sleepwet precies. En privacy is niet voor niets gewaarborgd in het stemhokje!

Ook interessant

Een voorbeeld. Mail ons. Of als je als je als journalist werkt met bronnen in Syrië?

Meer over: afluisteren Amnesty International sleepnetwet sleepwet veilig internetten. AirVPN zet zich echt in voor het behoud van de privacy van haar gebruikers. Met deze ruimere toegang tot telefoon- en internetgegevens van burgers kunnen ze "de toenemende dreiging in kaart brengen en de nationale veiligheid en de democratische rechtsorde blijven beschermen''.

Goed om te weten:

Comments

  1. Maar wat is goed?
  2. En regeringen wisselen elkaar af.
  3. Hoe ver mogen de geheime diensten gaan? Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je een VPN service uitkiest die geen logs bijhoudt.

Voeg een reactie toe

© 2021 girlsmode.be | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |