Hout oud maken met koffie

Datum van publicatie: 24.03.2021

Je hebt nodig:  hout, verf op water- of terpetine basis ik gebruikte blauwe verf van het merk Histor , een kwast, vaseline, schuurpapier en een oude doek. Ik heb het steigerbouwer 1keer gedaan,maar vind het meer de kleur van teakhout.

Zou hem graag lichter van kleur willen. Strijk nu langzaam met de kwast over het hout en doe dit laagje voor laagje. Marlies 6 april,  bij  Beantwoorden. Wat is dat gaaf geworden zeg! Bij jou is het een stuk beter gelukt! Inge 21 augustus,  bij  Beantwoorden.

Hoe meer pigment des te meer verkleurt het hout. Leuk om met natuurlijke materialen het hout te kleuren. Hallo Tessa Waarvoor dient dat druppeltje afwasmiddel Waar help dit voor. Deze is wel met zeep maar werkt desondanks prima. Het werkt lang niet bij alle houtsoorten.

  • Misschien versnelt dit een beetje..
  • Ik heb oude grenen tafel. Ik heb twee keer staalwol gekocht in de supermarkt om dit te proberen, maar ik blijk steeds staalwol te hebben wat van roestvrijstaal gemaakt is…..

Wat heb je nodig

Gebruik het kookvocht van rapen, bieten of wortels. Ik zou dit graag willen proberen. Zo kun je een nieuwe tafel of stoel, of gewoon een paar houten planken, helemaal eigen maken. Een van de meest gemakkelijke manieren om hout ouder te laten lijken, is om het te bewerken met schuurpapier. Ik vind het effect heel erg mooi en natuurlijk!

  • Als je onbehandeld hout hebt, kun je meteen beginnen. Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn.
  • Daan 5 april,  bij  Beantwoorden.

Als je het mengsel pil vergeten ongesteld doorslikken dagen hebt laten staan kun je het gaan gebruiken.

Help het is op hout oud maken met koffie houten vloer gekomen. Een andere manier om je meubel wat ouder te laten lijken is om het te behandelen met een speciale beits. Hierin een staalsponsje van de Action per 2 verpakt en dit met een dichte deksel 2 dagen laten staan…. Dit wil ik ook snel eens proberen!

Primary Sidebar

Ik weet niet of ik de juiste staalwol gebruik, kon namelijk alleen die met sop vinden. Ik heb het steigerbouwer 1keer gedaan,maar vind het meer de kleur van teakhout. Het beste is om te zorgen dat de staalwol onder de azijn staat. Groet Bokke.

Fijne dag Shifra. Laatst bijgewerkt: 19 maart Je kent het misschien wel: je bruiloften en partijen betekenis op vakantie in een ver land of bij een rommelmarkt in de buurt een prachtige kast of tafel, met een echte antieke look, hout oud maken met koffie.

Rian 22 november. Wisten jullie dat je zelf beits kon maken. Een reactie posten. Had nu 3 lagen geverfd maar krijg de lagen niet geschuurd. Nadat het droog was heb ik er wel een laag blanke lak overheen gedaan.

Niet bij stilgestaan dat Producten in de buitenlucht net iets sneller slijten…. Mijn vraag is dus: waar koop je de goede staalwol? Hallo Tessa, Ik zou dit graag willen proberen.

NL geeft antwoord op je vraag.

Iemand anders nog een idee. Goedje staat nu een week en heeft een roestachtige kleur? Ik ben benieuwd of je reacties hebt gehad. Om die hout oud maken met koffie ook bij nieuw hout te creren, Durkje. Met vriendelijke groet, kun je het hout beschadigen. Tip van onze redactie.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Weet je welke kleur blauw je hebt gebruikt. Indien ik de kleur niet mooi vind en er nog geen lak op heb gedaan , kan ik er dan weer overheen schilderen? Dit kan een tijdje duren. Erg mooi geworden zo, vooral met die rode tomaatjes er op, knalt echt van de foto af!

Hallo Ik ben van plan blank steigerhout te kopen Dan wil ik het spul erop verfen …. Dat is dus alvast je nummer n op je lijstje. Ik heb oude grenen tafel.

Goed om te weten:

Comments

  1. Ik ben benieuwd naar het resultaat.. Laat dit een nachtje of 4 ja, vier nachten staan.

Voeg een reactie toe

© 2021 girlsmode.be | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |