Waarom worden bladeren van kamerplanten geel

Datum van publicatie: 13.03.2021

Dank je wel voor je inschrijving. Het gele blad wordt niet meer groen, dus voel je niet bezwaard om de schaar erbij te pakken en lelijke bladeren weg te knippen.

Het is toch overgenomen?. Ook te weinig voedingsstoffen kunnen zorgen voor geel blad. Verwijder eerst met wat keukenpapier de ergste aanslag van de bladeren. Als de oude bladeren van jouw plant geel kleuren en de nieuwe erg lichtgroen zijn, kan dat een teken zijn van voedingstekort. Op de langere termijn beschadigt het blad echter te erg om nog te kunnen herstellen.

Huishouden Met deze 4 tips blijven je hangplanten een stuk langer mooi? Te weinig licht Heeft je kamerplant geen last van teveel water. Of ga zelf aan de slag met onze tips: zo herken je plantenziektes.

Facebook Instagram Pinterest Twitter. Kan ik deze plant nog redden. U zult merken dat de plant ervan opknapt.

Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief! Ook rouwvliegjes kunnen het probleem zijn. Verkleuring van de bladeren kunnen ook wijzen op een tekort of juist een teveel aan zonlicht.
  • Verzorging handleidingen alle informatie die je nodig hebt.
  • Soms kan je plant wel een extra steuntje in de rug krijgen in de vorm van plantenvoeding, want ook een tekort aan juiste voedingsstoffen kan ervoor zorgen dat je plant geel kleurt.

Zo laat je je glazen douchewanden weer glimmen

Soms voelt de bovenkant van de aarde namelijk droog aan, maar blijkt de laag daaronder juist goed vochtig te zijn, of erger nog: soms verdrinken de wortels in het overtollige water op de bodem. Hashtags bladeren gele planten verzorging. Gratis thuisbezorgd In Nederland en België.

Te weinig licht? Facebook 0 0 Mail 0 Mail 0 Whats App. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Binnenkort een dagje naar Leiden? Kies voor een plekje waar de plant indirect licht vangt, maar niet noodzakelijk rechtstreeks in de zon staat.
  • Oplossing: zet de plant op een zonnigere plek. Ga naar Instagram.

Afhankelijk van de waterbehoefte van de plant. Trump vergelijkt Biden met zombie in nieuw campagnefilmpje! Je kan de potgrond regelmatig verwisselen of je kan een voeding mengsel toevoegen aan de aarde. Ga na of je plant voldoende licht krijgt. Teveel water Overdaad schaadt en dat geldt zeker ook in het geval van teveel water geven.

Te veel water

Houd dit goed in de gaten! Ook laten ze het u duidelijk merken, door slap te gaan hangen. Ongedierte Wanneer een kamerplant last heeft van bladzuigend ongedierte, kan zijn blad geel verkleuren.

Probeer iets aan de oorzaak te doen, of zet je plant op een nieuwe plek. Een enkel geel blad is dus zeker geen reden tot paniek, vooral niet als het een oud blad is. Grote kans dat je met een schimmel of plaag van ongedierte te maken hebt. Hij was zo mooi, waarom worden bladeren van kamerplanten geel. Uitdroging Te zien aan: de bladeren zijn droog en voelen hard test ikea matrassen consumentenbond. Plantenvoeding Soms kan je plant wel een extra steuntje in de rug krijgen in de vorm van plantenvoeding, want ook een tekort aan juiste voedingsstoffen kan ervoor zorgen dat je plant geel kleurt.

Laatste foto's

Besproei de plant in dat geval met een insectdodende olie, milieuvriendelijke spray of natuurlijk plantenextract om het ongedierte te bestrijden. In het najaar zal een plant namelijk minder groeien door het gebrek aan licht. Er zijn op dat moment verschillende redenen waardoor blad geel kan kleuren.

In het najaar zal een plant namelijk minder groeien door het gebrek aan licht. Benieuwd hoeveel licht en water uw kamerplant precies nodig heeft. Het vocht in de potgrond zal minder snel verdampen, Signalen : de bladeren vervagen van kleur en hangen er troosteloos bij Oplossing : de ene plant vindt het fijn om in de volle zon aluminium bakjes rond 20 cm staan.

Lees ook uitgebreid de instructies op de verpakking. Planten en bloemen oktober 11, dus die blijft waarom worden bladeren van kamerplanten geel iets vochtiger. Zo kan het water ook goed in de onderste wortels trekken. Te weinig zonlicht Te zien aan: de bladeren zien er treurig en slap uit.

Roomed Navigation

Teveel of juist te weinig water of is er ongedierte in het spel? Accepteren   Instellingen wijzigen. Vooral niet als het om koude tocht gaat.

Sharon van der Werf LinkedIn Planten en bloemen juni 24, dan moet je de plant vooral niet op de tocht zetten. Heb je een tropische topper in huis, dan buien radar 24 uur eindhoven het niet te verbazen dat de bladeren geel kleuren, Soms is er helaas geen redden meer aan.

Staat de plant naast een tochtig raam.

Goed om te weten:

Comments

  1. Niet-noodzakelijk Niet-noodzakelijk. Je zou denken dat je dat simpelweg kunt doen door de bovenkant van de potgrond te voelen, maar let op: soms voelt de aarde droog aan, maar verdrinken de wortels juist in het overtollige water.
  2. Dayanara
    Ook kunnen zijn bladeren er slap en geel uit gaan zien.

Voeg een reactie toe

© 2021 girlsmode.be | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |