Hoeveel cl zit in een liter

Datum van publicatie: 06.04.2021

Schema inhoudsmaten De inhoudseenheden zijn als volgt te rangschikken: de stapgrootte is een factor Het briefje is dus 10 x zo veel waard.

Berekenen van gewicht en inhoud met de maattabel. Juf Siham maakt een heerlijk aardbei-citroendrankje, maar ze heeft een probleem. In de figuur hieronder zijn de inhoudseenheden op de trap van boven naar beneden van groot-naar-klein geplaatst. Oefenen: inhouds-eenheden. Het is dus maar hoe je het bekijkt. Kies een wachtwoord :.

Het symbool voor liter is l of L. Oefenen: inhouds-eenheden. Help Taalvoorkeur. Tegenwoordig wordt in het onderwijs vaak die hoofdletter gebruikt, o. Probeer het maar eens over te gieten in een melkpak. Vroeger was dat zelfs de enig juiste schrijfwijze.

Ze herleiden naar andere maateenheden en ze geven aan hoeveel er nog bij moet tot een liter. Wachtwoord vergeten?
  • Net als bij "meter", kun je ook bij "l iter" de woorddelen milli-, centi-, deci-, deca-, hecto- en kilo- ervoor plakken. Kies een wachtwoord :.
  • Ze kijken welke inhoudsmaat er op de verpakking staat en slepen het voorwerp dan in de juiste kolom liter, centiliter of milliliter.

Berekenen van gewicht en inhoud met de maattabel

Help Taalvoorkeur. Liters Als je een kubusvormig bakje van precies 10 cm lang, breed en hoog vult met water, dan is dat precies 1 liter water. Via de meetstand en bijhorende opdrachten ontdek en leer je de inhouden liter en centiliter kennen en gebruiken. English Nederlands. Toegevoegd van.

Bijvoorbeeld een fles frisdrank heeft een inhoud van 1,5 liter. Schakelen navigatie. Alles markeren als gelezen? Jouw e-mailadres:. Inhoudsmaten : Themabundel.

Centiliter naar liter

Vergelijk het met: Een briefje van 10 euro is 10 x zo veel waard als een munt van 1 euro. Alles markeren als gelezen. De standaardmaat is de liter. Op grond van dat gegeven vinden sommige methodes dat een stap naar links van cL naar mL juist de factor x10 is.

We kijken ook hoe je inhoudsmaten moet omzetten en rangschikken. Met dit werkblad oefen je rondom de meter, liter en centiliter. Help Taalvoorkeur. De andere eenheden zijn daarvan afgeleid! Het gevolg is dat je het aantal dan door 10 deelt.

Uitleg: liter eenheden en andere eenheden

Nog geen lid? Vergelijk het met: Een briefje van 10 euro is 10 x zo veel waard als een munt van 1 euro. Jouw e-mailadres:. Bekijk alle meldingen.

Wie kan de nieuwe map bekijken. Ze herleiden naar andere maateenheden en ze geven aan hoeveel er nog bij moet tot een liter. Op grond van dat gegeven vinden sommige methodes dat een stap naar links van cL naar mL juist de factor x10 is. Computeractiviteit 1 Computeractiviteit taak, cL enzovoort wordt ook vaak als kleine letter geschreven, oefening in de klas Hoeveel cl zit in een liter. De hoofdletter L in de mL. In de natuurkunde wordt onderscheid gemaakt tussen inhoud en volume.

In haar recept staan er ingredinten in dl uitgedrukt en haar maatbeker kent alleen maar cl en ml. Leerlingen duiden een bepaalde inhoud aan op de maatbeker. Hoeveel liter zit er in de maatbeker?

Uitleg: liter eenheden omrekenen

Bij de tweede oefening vullen ze een gatentekst aan over de inhoud van een maatbeker. Zoek in alle leermiddelen. Toon meer zoekresultaten

Toon meer zoekresultaten Theorie: Meten Ga terug Voorvoegsels Lengte en eenheden Oppervlakte en eenheden Inhoud en eenheden 1 Inhoud en eenheden 2 Gewicht en eenheden 1 Gewicht en eenheden 2 Tijd en eenheden Computers en eenheden Snelheid en eenheden Symbolenlijst.

Daarom zullen we proberen dit bij Beter Rekenen ook consequent aan te houden. Grafiek en diagram 1 Grafiek en diagram Muurplaat 1 Muurplaat.

Goed om te weten:

Comments

  1. Meld aan. Vergelijk het met: Een briefje van 10 euro is 10 x zo veel waard als een munt van 1 euro.
  2. Je zult zien"dat het precies past. Liters Als je een kubusvormig bakje van precies 10 cm lang, breed en hoog vult met water, dan is dat precies 1 liter water.
  3. Bewaar in een map of terug.

Voeg een reactie toe

© 2021 girlsmode.be | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |