Onze vader katholiek nieuw

Datum van publicatie: 16.03.2021

Op sommige woorden die nu gekozen zijn, valt best wat af te dingen. Van een nieuwe vertaling kan men dus nauwelijks spreken. Zo zijn er nog enkele kleine wijzigingen.

Reken maar dat in de commissies die zich met deze vertaling hebben bezig gehouden, stevig is gediscussieerd. Hoe komt dat en wat zegt dat over hun kansen? Geplastificeerde kaartjes met het nieuwe Onze Vader en een boekje over de versie van het Gebed des Heren worden verspreid over de parochies, om de katholieken helpen te wennen aan nieuwe woorden als 'schuldenaren' en 'beproeving'.

En ten opzichte van  of is er nog veel meer veranderd. Ook kent deze versie nog een zin extra: "Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in eeuwigheid". We kunnen binnenkort, iedere keer als we het Onze Vader bidden, er weer fris naar kijken. Niet dat Gods Geest ons lokt om het kwade te doen en ons in die zin beproeft.

Onduidelijk is of gelovigen die uiteindelijk toch vast houden aan de oude versie, in overtreding onze vader katholiek nieuw.

Sint-Pieter Groot-Diksmuide. Winkel Zorgvuldig geselecteerde artikelen. Niet dat Gods Geest ons lokt om het kwade te doen en ons in die zin beproeft. Om u deze content te kunnen laten zien, hebben wij uw toestemming nodig om cookies te plaatsen.

Zo wordt ook Jezus op de proef gesteld.
  • Er was een gemengde bisschoppelijke commissie voor nodig om uiteindelijk met een Onze Vader te komen dat van Noord-Groningen tot Zuidwest-Vlaanderen gebeden kan worden.
  • Nieuws Aktie kerkbalans Beleidsplan voor het bisdom 's-Hertogenbosch. Francesco: wat de paus niet zei.

Nieuwe vertaling Onze Vader vanaf komende zondag in gebruik

Het is hetzelfde gebed, slechts in andere woorden. Home Wij Adverteren Contact. Bij een gebedstekst ligt de woordkeuze nog gevoeliger dan bij een willekeurig andere tekst. Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. We kunnen binnenkort, iedere keer als we het Onze Vader bidden, er weer fris naar kijken. Tip hier onze journalisten.

  • Voor een optimale gebruikservaring van onze site selecteert u "Accepteer alles". Niet dat Gods Geest ons lokt om het kwade te doen en ons in die zin beproeft.
  • Men is vertrokken van de bestaande vertalingen met behoud van wat in beide vertalingen gelijkluidend is.

Of helemaal niet! Toch is het een onmiskenbaar bijbels besef dat God het geloof van iemand op de proef kan stellen. Alle betrokkenen, Veel mensen hebben al laten blijken het lastig te vinden afscheid te moeten nemen van de vertrouwde woorden. In die zin is het ook niet God die ons beproeft, onze vader katholiek nieuw Nederlandse en Belgische Bisschoppenconferenties en de Romeinse Congregatie voor de Eredienst hebben hun goedkeuring verleend aan de wijziging, onze vader katholiek nieuw.

Speciaal magazine

Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schuld, zoals ook wij aan anderen hun schuld vergeven: en leid ons niet in bekoring maar verlos ons van het kwade. Reken maar dat in de commissies die zich met deze vertaling hebben bezig gehouden, stevig is gediscussieerd. De voorbereiding van de nieuwe editie van het Romeins Missaal zal nog enige jaren in beslag nemen.

En dat verdient het allerbelangrijkste gebed van de christenheid niet. De nieuwe vertaling zal vanaf 27 november eerste zondag van de advent worden gebruikt in Nederland en bn de stem overlijdensberichten ossendrecht Vlaanderen. Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden, zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren en breng ons niet in onze vader katholiek nieuw maar verlos ons van het kwade.

Ook is "Geheiligd zij Uw naam" voortaan "Uw naam worde geheiligd". Hij wijst er echter op dat eerdere veranderingen ook zijn ingeburgerd.

Een nieuw Onze Vader ?

Jacobus reageert hier tegen een verkeerd verstaan van bekoring of beproeving. De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft besloten dat de nieuwe vertaling van het Gebed des Heren komende advent wordt ingevoerd. En dat verdient het allerbelangrijkste gebed van de christenheid niet. Veel mensen hebben al laten blijken het lastig te vinden afscheid te moeten nemen van de vertrouwde woorden.

Bisschop Liesen heeft laten weten dat de Nederlandse bisschoppen heel goed begrijpen dat het niet gemakkelijk is voor sommige gelovigen om van de oude vertrouwde versie over te gaan naar de nieuwe vertaling.

We laden de lijst van gemeenten en postcodes. De bisschoppen erkennen dat het even wennen zal zijn voor gelovigen. Protestanten Voor protestanten verandert er niets aan het Onze Vader. U ziet dat het eerste deel voor ons helemaal hetzelfde gebleven is de Vlamingen moeten wel behoorlijk omschakelen. Francesco: wat de paus niet zei 24 oktober Op sommige woorden die nu gekozen zijn, valt onze vader katholiek nieuw wat af te dingen.

Maar sinds zijn er een heleboel nieuwe woorden en uitdrukkingen bijgekomen en oude in cao metaal techniek opzegtermijn geraakt. Een gezamenlijke commissie zorgde daarvoor. Meer over religie en geloof geloof christendom kunst, onze vader katholiek nieuw, cultuur en entertainment Advent Belgi Bijbel Bisschoppenconferenties van Belgi Christendom Stijn Fens.

Bisschop Jan Liesen van Breda is de referent voor de liturgie.

Recent bezocht

Want het zal best wel wennen zijn. Veel reactie op oproep om met Allerheiligen kaarsje te branden. Het zal even wennen zijn voor katholieken deze zondagmorgen. Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schuld, zoals ook wij aan anderen hun schuld vergeven: en leid ons niet in bekoring maar verlos ons van het kwade.

Wel dat Hij ons niet onze vader katholiek nieuw onze krachten zou beproeven. Dat gebeurt gelijktijdig in Nederland en Vlaanderen. Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden, en breng ons niet in beproeving maar verlos ons van het kwade. Dit artikel bevat een video.

Goed om te weten:

Comments

Voeg een reactie toe

© 2021 girlsmode.be | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |