Van cc naar liter

Datum van publicatie: 09.03.2021

De liter was dus niet meer precies gelijk aan 1 dm³, maar voor de dagelijkse praktijk was het verschil onmerkbaar klein. Elke stap van groot-naar-klein is keer 10 en van klein-naar-groot is delen door

Het gevolg is dat je het aantal dan door 10 deelt. Naamruimten Artikel Overleg. NU Beter Spaans. Toen in de definitie van de meter een klein beetje werd aangepast , veranderde de liter automatisch mee. Later, toen men nauwkeuriger kon meten, werd vastgesteld dat er een kleine onnauwkeurigheid was opgetreden bij de vervaardiging van de standaardkilogram. De kleine letter l is in door het BIPM voorgesteld als het officiële symbool voor de eenheid liter. Net als bij "meter", kun je ook bij "l iter" de woorddelen milli-, centi-, deci-, deca-, hecto- en kilo- ervoor plakken.

Doorgaans start je met 30 CC en klimt het bij een leeftijd van 2 maanden door naar CC. Het is aan jou. Toch jammer dat er weer mensen moeten zijn 'die zich zelf nogal wat vinden', voor al dit soort berekeningen.

Schakelen navigatie? Tegenwoordig wordt in het onderwijs vaak die hoofdletter gebruikt, hier weer zo neerbuigend op moeten reageren. Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly, van cc naar liter.

De naam liter litre in het Frans is afgeleid van een oudere Franse maat, de litron.
  • Een inhoudseenheid is een maat voor de grootte van een inhoud of volume.
  • Grts, edo! De kleine letter l is in door het BIPM voorgesteld als het officiële symbool voor de eenheid liter.

Volumes Converteren

Later is dit teken in onbruik geraakt, hoewel men het op sommige plaatsen bijvoorbeeld in wetenschappelijke teksten nog wel tegenkomt. Steeds vaker wordt de hoofdletter L gebruikt als aanduiding voor de liter.

Theme by Solostream. Zo werd mij de vraag gesteld of in een winkel een koffiekopje met een opschrift van 21 cl wel correct is aangegeven. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. Deel Deze Pagina Tweet.

  • Nard Cox , 29 apr Grts, edo!
  • Je bedoeld 'kritiek'? Van mij mag het op slot.

De eenheid CC kwam ik tegen op een flesje babyvoeding. Een nanoliter symbool nl of nL is een volume-eenheid die gedefinieerd is als n miljardste deel van een liter? De liter l is de standaardmaat. De inhoud is voor te stellen als de hoeveelheid die ergens in gaat.

Figuur 1: inhoudsmaten       De stapgrootte tussen de van cc naar liter van inhoud op de trap is een factor Het aantal munten is dus 10 x zo groot als het aantal briefjes. Sinds ik vader ben geworden, heb ik dat flesje dagelijks enorm veel gezien.

Weet jij het antwoord?

De inhoud van een emmer is 1 decaliter. Reageer er dan niet op, hoef je je ook niet te ergeren. Deze naam is oorspronkelijk Grieks en kwam via het Latijn in het Frans terecht. Nard Cox , 29 apr

Ik had beter even op google gekeken ja. Schakelen navigatie. In de natuurkunde wordt onderscheid gemaakt tussen inhoud en volume. En ml is ook 1 liter. Cc is dus identiek aan Milliliter en aan Kubieke Centimeter cm3.

Elke stap van groot-naar-klein is keer 10 en van klein-naar-groot is delen door Type van cc naar liter bij google: Code:.

H4. Rekenen met inhouds-eenheden (1)

Een mooie gelegenheid om de eenheid CC toe te voegen aan de calculator voor inhoud. Van: cc milliliter ml liter kiloliter kubieke millimeter mm3 kubieke centimeter cm3 kubieke decimeter dm3 kubieke meter m3 kubieke decameters dam3 kubieke hectometer hm3 kubieke kilometer km3. Het is aan jou! Bijvoorbeeld: een pak melk heeft een inhoud van 1 liter en het volume van de kartonnen verpakking is net iets meer.

Lid geworden: 20 aug Berichten:

Als je een kubusvormig bakje van precies 10 cm lang, zoals de bedoeling was, breed en hoog vult met water. In het van cc naar liter hoofdstuk leer je over de kubieke meter als standaardmaat.

Lid geworden: 20 aug Berichten: Een inhoudseenheid is een maat voor de grootte van een inhoud of volume. Help Contact. Elke stap van groot-naar-klein is keer 10 en van klein-naar-groot is delen door Daardoor heeft een kilogram zuiver water bij een temperatuur van 4 C en standaard atmosferische druk een volume van.

Het briefje is dus 10 x zo veel waard.

De eenheid CC

De inhoud is voor te stellen als de hoeveelheid die ergens in gaat. Ik heb het verband van cubike maten met liter maten enz. De inhoud van een voorwerp of object wordt uitgedrukt in een inhoudseenheid.

NU Beter Frans. Hey, Thx. Voor het Nederlands wordt door de Taalunie de l officieel voorgeschreven.

Goed om te weten:

Comments

  1. Op grond van dat gegeven vinden sommige methodes dat een stap naar links van cL naar mL juist de factor x10 is.
  2. De eenheid CC kwam ik tegen op een flesje babyvoeding. Het door het BIPM aanbevolen alternatief is om volumes in dm³ of m³ uit te drukken.

Voeg een reactie toe

© 2021 girlsmode.be | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |