25 graden naar kelvin

Datum van publicatie: 11.06.2021

Meer informatie Accepteren. Deze uitspraak geldt voor een absolute temperatuurschaal, zoals de kelvinschaal, maar niet voor de Celsiusschaal.

Relatieve vochtigheid. Het tripelpunt is een theoretisch punt waar de drie fasen van een materie bijv. Vervolgens wordt de temperatuur in Kelvin direct voor je omgerekend. De twee bekendste schaalverdelingen zijn de Celsius schaalverdeling bedacht door Anders Celsius en de Fahrenheit schaalverdeling bedacht door Gabriel Fahrenheit. De schaal is genoemd naar de Britse fysicus William Thomson , die later in de adelstand werd verheven als Lord Kelvin.

Categorieën : SI-basiseenheid Temperatuurschaal Eponiem. Deze energie is evenredig met de absolute temperatuur T :.

Een van de eersten die een temperatuurschaal wilde maken was Galen omstreeks In de thermodynamica kent men het begrip thermische energie. Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis? Op de Celsiusschaal komt het kookpunt van water bij een druk van 1 atmosfeer mmHg overeen met De definitie van de kelvin-temperatuurschaal bestaat uit twee delen:, 25 graden naar kelvin.

Als gevolg daarvan is het tripelpunt van water sinds 20 mei niet meer exact ,16 kelvin, maar wel met grote nauwkeurigheid daaraan gelijk.

Omrekenen Kelvin naar Celsius

Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis. Home » Kelvin omrekenen. Het omrekenen van een bepaalde temperatuur in Kelvin doe je eenvoudig en snel via Omrekenen. De Fahrenheit is zo gedefinieerd dat het smeltpunt van ijs bij 32 graden Fahrenheit ligt en het kookpunt van water bij graden Fahrenheit.

All rights reserved.

 • Meer over 'Calculatoren' Lengte eenheden omrekenen Oppervlakte calculator Volume eenheden conversie Massa gewicht convertor Druk omreken programma Process flow calculatie Volume debiet eenheid convertor Dynamische viscositeit programma Kinematische viscositeit calculator Voorvoegsels Geleiding convertor Parts Per Million ppm omreken calculator Regenwater opvangen Energie verwarmen water Inwoner equivalent kosten calculator TDS en electrische geleidbaarheid Gevoelstemperatuur berekenen Relatieve vochtigheid Hardheid convertor Moleculaire Gewicht Calculator Langelier index Ionenwisseling rekenmachine Verdamping van Water.
 • Noodzakelijk Noodzakelijk. Door deze site te gebruiken, geeft u aan dat u hiermee akkoord gaat.

Leverings Voorwaarden. Ionenwisseling rekenmachine. Het voordeel van kwik is dat de thermische expansie groot is en vrijwel homogeen.

Ook tegenwoordig is de Kelvin nog leidend binnen 25 graden naar kelvin wetenschap. Dit is geldig voor alle moleculen. Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Moleculaire Gewicht Calculator?

Navigatiemenu

Nadat je alles compleet gemaakt hebt, klik je op de omrekenen button. Als gevolg daarvan is het tripelpunt van water sinds 20 mei niet meer exact ,16 kelvin, maar wel met grote nauwkeurigheid daaraan gelijk.

Copyright © Lenntech B.

Relatieve vochtigheid. Temperatuur is gedefinieerd als warmtestroom tussen twee voorwerpen. Meer over 'Calculatoren' Lengte eenheden omrekenen Oppervlakte calculator Volume eenheden conversie Massa gewicht convertor Druk omreken programma Process 25 graden naar kelvin calculatie Volume debiet eenheid convertor Dynamische viscositeit programma Kinematische viscositeit calculator Voorvoegsels Geleiding convertor Parts Per Million ppm omreken calculator Regenwater opvangen Energie verwarmen water Inwoner equivalent kosten calculator TDS en electrische geleidbaarheid Gevoelstemperatuur berekenen Relatieve vochtigheid Hardheid convertor Moleculaire Gewicht Calculator Langelier index Ionenwisseling rekenmachine Verdamping van Water!

De schaal is genoemd naar de Britse fysicus William Thomson25 graden naar kelvin, de vrije encyclopedie. Uit Wikipedia, die later in de adelstand werd verheven als Lord Kelvin.

Hulp nodig met je huiswerk?

Als de temperatuurschalen door elkaar worden gebruikt, dan kun je gelukkig altijd nog terecht op Omrekenen. Deze uitspraak geldt voor een absolute temperatuurschaal, zoals de kelvinschaal, maar niet voor de Celsiusschaal. Van en Naar omwisselen. Categorie : Temperatuur.

 • Leverings Voorwaarden.
 • Kinematische viscositeit calculator.
 • Kies aantal decimalen: 3 1 2 3 4.
 • Deze uitspraak geldt voor een absolute temperatuurschaal, zoals de kelvinschaal, maar niet voor de Celsiusschaal.

All rights reserved, 25 graden naar kelvin. De twee bekendste schaalverdelingen zijn de Celsius schaalverdeling bedacht door Anders Celsius en de Fahrenheit schaalverdeling bedacht door Gabriel Fahrenheit.

Omrekenen was nog nooit zo eenvoudig. Temperatuur is gedefinieerd als warmtestroom tussen twee voorwerpen? Moleculaire Gewicht Calculator. Op de Celsiusschaal komt het kookpunt van water bij een druk van 1 atmosfeer mmHg overeen met Diverse natuurkundige en wiskundige experimenten 25 graden naar kelvin de uiteindelijke basis gelegd voor zijn temperatuurschaal. In de definitie van de kelvin wordt gerefereerd aan water met de volgende isotopenverhouding :.

Eigenschappen Kelvin

Dit is het punt waarop de moleculen niet meer bewegen, en dus geen warmte afstaan. Deze uitspraak geldt voor een absolute temperatuurschaal, zoals de kelvinschaal, maar niet voor de Celsiusschaal. Tussen die twee temperaturen wordt er een schaalverdeling gemaakt.

Bij de centischaal was dat Hij had een verdeling van 4 graden bij warmte en 4 graden bij kou. Met deze calculator kan de temperatuur worden omgerekend van en naar 25 graden naar kelvin Celsius, Kelvin en Fahrenheit. Het voordeel van kwik is dat de thermische expansie groot is en vrijwel homogeen.

Goed om te weten:

Comments

 1. Met name binnen de Natuurkunde en Scheikunde wordt Kelvin als standaard gehanteerd. Leverings Voorwaarden.
 2. Francina
  Categorie : Temperatuur. Grofweg is dat de energie die in de thermische beweging van de moleculen opgeslagen is.
 3. Een van de eersten die een temperatuurschaal wilde maken was Galen omstreeks

Voeg een reactie toe

© 2021 girlsmode.be | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |