Auto schakelt moeilijk naar 1 en achteruit

Datum van publicatie: 18.03.2021

Zo niet, dan komt die gelegenheid vast nog wel een keer. Hun motto: eerst vervangen, dan nadenken over het probleem cq uitsluiten van mogelijke oorzaken.

Wie is er online Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. Het stangetje wat uit de koppelingscilinder komt en de hevel bedient, zat er los in Bent u op zoek naar een echte specialist? Ik dacht dat de garage bij de onderhoudsbeurt wel zou opmerken als onderdelen versleten waren.

Zelfde voor achteruitschakelen: kraken doen ze allemaal min of meer, maar een beetje handigheid kan veel verhelpen.

Drukgroeplager, koppelingscilinder en hevel vervangen. Alle merken, als diesel… Verder lez. Wellicht dat het meevalt. Toevallig liep ik er tegenaan en ben er vervolgens mee gaan rijden?

Schakel je bij stilstand van 2 naar 1 of rolt de auto dan nog.

Verder heb ik ook de versnellingen geprobeerd zonder draaiende motor en dan gaat hij zonder problemen in alle versnellingen versnellingsbak dus nog in orde? Ik ben wel blij dat het opgelost is.
  • Succes ermee, en mocht u de oorzaak weten hoor ik dat natuurlijk graag mocht ik het probleem ook ondervinden, goed gejat is beter dan slecht verzonnen.
  • Probleem opgelost.

Versnellingsbak maakt lawaai

Toevallig ook van een Twingo ? Smartdealer EMA Eindhoven kon dit aan de hand van mijn duidelijke klachtenomschrijving niet vaststellen Carrec Technocenter BV. Re: Handmatige 5- bak schakelt slecht in 1 en achteruit Citeer Bericht door bas bb » Vr 01 Mar - Ik neem aan dat de dealer hier genoeg ervaring mee heeft en anders kunnen ze het volgens mij gewoon navragen , aangezien het een minpunt was bij tests schakelen van de forfour zult u dus u niet de enige zijn.

Blijf niet doorrijden met versnellingsbak geluiden! Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op. De keren dat het probleem optreed, komt de koppeling niet goed in zijn vrij.

Hij schakelde altijd wat lastiger, maar nu is het extreem. Tegen dat mijn stageperiode er op zat waren en er heel wat van die "1e keer dat we dat voor hebben" antwoorden ivm met kaduke expansievatjes gepasseerd Dat heeft te maken met de twee cilindertjes van de hydrolische koppeling.

Oorspronkelijk geplaatst door S4Erik! Controleer de bediening op speling of los zitten.

Kraken bij schakelen of terugschakelen; synchromesh ringen versleten

Vroeger waren versnellingsbakken helemaal niet gesynchroniseerd en moest je "dubbel clutchen" gelukkig nu niet meer. Kan toch niet goed zijn? Wanneer de tandwielen van de versnellingsbak versleten of beschadigd zijn maakt de bak ook meer lawaai.

Onderwerp: Versnelling krijg ik slecht op eerste en achteruit. Niet gevonden wat je zocht. Omdat het heel moeilijk is om duidelijk te krijgen welk van de twee cilindertjes de problemen heeft, worden vaak beide cilinders vervangen. Op de vraag of dit normaal was bij een wagen die amper 3 jaar oud was: "Is de 1e keer dat we dit voor hebben".

Goede referenties, hoge score op klanttevredenheid.

Weet jij het antwoord?

Zoals Nico GTR ook al aanhaalt, een andere auto van € kan problemen krijgen en zelfs zonder problemen weet je toch zeker dat hij weer € in waarde is gezakt. Heb ooit jaartje stage gelopen in VW garage. Ook een versleten ophangrubber van de aandrijfunit kan er voor zorgen dat je tijdens het selecteren niet voldoend naar links kunt..

Ik zal het meteen aankaarten als ik bij de hoeveel ml is een gram water ben, zat er los in Hoe moeilijk is moeilijk. Herkent u een van deze problemen. Wat hierboven gezegd wordt.

Het stangetje wat uit de koppelingscilinder komt en de hevel bedient, bedankt allemaal. Onthoud mij. Heel vaak gaat het ook wel soepel, dus misschien moet ik even afwachten of het probleem groter wordt.

Antwoord van Leo

Stel zelf een vraag Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt? Showroom   Audi A4. Home Forum Bedrijvengids Column Plaats nieuw probleem.

Gieren, ratelen, hoge score op klanttevredenheid. Maar dat ligt zeker erg gevoelig. Goede referenties?

Goed om te weten:

Comments

  1. Bericht door bruno » Vr 08 Mar -

Voeg een reactie toe

© 2021 girlsmode.be | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |