Slijmerige afscheiding met beetje bloed na de overgang

Datum van publicatie: 16.03.2021

Bezoek onze tuin A. De overgang is de periode rondom de laatste menstruaties. De vaginawand kan geïrriteerd raken en stuk gaan door een verzakking die voorbij de ingang van de vagina komt.

De ene vrouw zal daar aanvankelijk laconiek mee omgaan, een pak maandverband kopen en afwachten of de bloeding zich herhaalt. Het wordt gebruikt bij waterdunne diarree en braken overgeven. Hoe eerder je naar de huisarts gaat, hoe  beter je geholpen kan worde. Wat moet je niet doen?

Je herkent dan vaak hetzelfde patroon van menstruaties die je eerder had. Wat is het? Het bloeden komt soms door een verzakking of medicijnen.

Ook kan een stukje weefsel worden weggenomen. Hoe gaat het verder na de uitslag van het onderzoek bij vaginaal bloedverlies. De vaginawand kan gerriteerd raken en stuk gaan door een verzakking die voorbij de ingang van de vagina komt.

Een prik in een gewricht kan vaginaal bloedverlies geven! Wat dat zijn lees je hieronder. Hoe is de zorg georganiseerd.

Helderrode afscheiding na het vrijen, wat is het? Zijn er wel afwijkingen of is het beeld niet duidelijk, dan is er verder onderzoek nodig. Met het patiëntenportaal MijnOLVG kunt u in een beveiligde digitale omgeving uw persoonlijke medische dossier inzien.

Bezoek ons blog. Ook kan een ring die tegen de verzakking is geplaatst de vaginawand beschadigen waardoor bloedverlies ontstaat. Poliepen Zijn er tijdens het onderzoek poliepen gevonden? Het slijmvormend weefsel van de baarmoedermond kan uitgroeien tot een rode uitstulping: een poliep.

In het algemeen zijn de gevolgen van een bloeding op je dagelijkse leven niet meer of minder dan het was toen je nog menstrueerde. Het blijft zaak om vanaf de eerste keer dat je vloeit op te schrijven wat er aan vooraf ging, of je pijn voelt en zo ja, waar, hoe lang het duurt, de kleur, is het donkerrood of licht roze, zodat je met feiten gewapend naar je huisarts kunt stappen mochten de bloedingen aanhouden, of als je je gewoon ongerust voelt.

  • Wanneer bloedverlies laten onderzoeken? Wanneer er afwijkingen te zien zijn of de echo is niet duidelijk is krijg je een verwijzing voor verder onderzoek.
  • Eenmaal in de overgang nemen ze langzaam af en zijn ze in een steeds andere verhouding met elkaar. Soms gaan poliepen samen met bloedverlies.

Diezelfde baarmoedermond kan afwijkingen vertonen zoals een poliep. Dit lijkt op pijn die kan voorkomen bij ongesteldheid. Wanneer het niet echt duidelijk slijmerige afscheiding met beetje bloed na de overgang wanneer je menstruatie begint of eindigt, kun je zeker wat doen om je klachten te verlichten: gebruik nooit zeep om je vagina te wassen; was je vagina bij voorkeur met lauwwarm water; wees voorzichtig met washandjes en dep zachtjes met een handdoek na; draag katoenen ondergoed; gebruik liever geen tampons; wees voorzichtig met vrijen.

Hoewel afscheiding veelal onschuldig en van tijdelijke aard is, wordt dit onregelmatig bloedverlies genoemd. Een alternatief voor deze kuren is een hormoonspiraaltje de Mirena-spiraal met het hormoon progesteron. Wat moet je niet doen. Hoe wordt uitgezocht wat je hebt.

Onregelmatig bloedverlies

Dit kan zeer verwarrend en eng zijn voor sommige vrouwen, maar het komt vrij vaak voor. In de regel is het niet zoveel dat je tampons of maandverband moet gebruiken. Wat is het Bloed uit mijn vagina meer dan 1 jaar na mijn laatste ongesteldheid U wordt al meer dan 1 jaar niet meer ongesteld. Wanneer je vaker hinderlijk bloedverlies hebt en de gynaecoloog geen afwijkingen vindt, kan een hormoonbehandeling een oplossing zijn.

Dit is om te weten of u baarmoederkanker heeft of niet? Een poliep is een bultje in het slijmvlies van de baarmoederhals of baarmoeder.

Droog slijmvlies van de schede en de baarmoederholte. Uw dossier online inzien. Hierdoor bloedt het slijmvlies snel. Verdere behandeling is sterk afhankelijk van de oorzaak.

Oorzaken bloedverlies na overgang

Verlies je daarna opnieuw vaginaal bloed, dan is er sprake van vaginaal bloedverlies na de overgang. Meer informatie. Het slijmvormend weefsel van de baarmoedermond kan uitgroeien tot een rode uitstulping: een poliep.

Dan is het een goed idee om al voordat je naar bultjes op kin huisarts gaat aantekeningen te maken wat de omstandigheden waren voorafgaande aan de bloeding!

Er is dan geen behandeling nodig. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.

Lees meer over de behandeling en oorzaken van bloedverlies na de overgang in de folder. Kanker krijg je zo maar, slijmerige afscheiding met beetje bloed na de overgang, er is vaak geen aanwijsbare oorzaak voor.

Het slijmvlies van de baarmoeder kan te dik zijn op de echo. Bij 3 op de 10 vrouwen is er een goedaardige poliep. Dat weefsel wordt onderzocht.

Inhoudsopgave van deze pagina

De huisarts is goed in staat om zelf de eerste onderzoeken te doen. De gynaecoloog bekijkt welk onderzoek bij u nodig is. Velen van hen hebben te maken met 'andere' afscheiding dan voorheen.

Dit doet de arts als het slijmvlies te dik is. Dan is er toch weer een uitstrijkje nodig. Wat kun je zelf doen bij afscheiding in de overgang.

Goed om te weten:

Comments

Voeg een reactie toe

© 2021 girlsmode.be | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |