Soorten aardappelen in nederland

Datum van publicatie: 21.04.2021

Goede smaak en zuiver van kleur. Toen hij de afval hoop opruimde zag hij de geroosterde knollen en opende er een.

Jan Rijpma says:. Vlakogig met een gele schil en geel vruchtvlees. Cleopatra Vroege, redelijk vastkokende aardappel. Op basis van DNA -onderzoek is aangetoond dat alle oude aardappels afstammen van één plant uit Zuid- Peru. Langovaal met een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Het ras heeft een zogenaamde beschermde oorsprongsbenaming, soorten aardappelen in nederland. Groot en langovaal van vorm met een gele gladde schil en vrij geel vruchtvlees. Krijg je wachtwoord terug Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten.

Parel Liefhebbers aardappel. Vooral voor chips. Abonneer op onze nieuwsbrief.

Zeer zeldzame en edele soort, vrij vastkokend, langovaal van vorm truffelvormig , met zeer diepe ogen.

De Eigenheimer

Deze ouderlijnen worden gebruikt om hybride aardappelzaad te produceren. Geschikt voor alle manieren van bereiden, maar vooral voor het maken van friet. Kennen jullie deze soort? In de veenkoloniën in Drenthe en Groningen worden veel fabrieksaardappels voor de zetmeelwinning geteeld. Vastkokend, klein, langovaal en regelmatig gevormd met vlakke ogen. Tebina Late, redelijk vastkokende soort.

Grandeur Goede bewaaraardappel. We kennen het probleem M. En er komen voortdurend nieuwe rassen bij die beter bestand zijn tegen ziekten. Ovaal van vorm, vlakogig. Soorten aardappelen in nederland kwamen er speciale aardappelschuren met klimaatcontrole.

Fris zoete rode kool salade met ananas. Groot en langovaal van vorm met een gele schil en geel vruchtvlees.

Aardappelsoorten; Top 50

Milva Late, vrij vastkokende variëteit. Geert Smeenge says:. Geschikt voor het maken van friet.

Denise Middenvroege, vastkokende aardappel? Safari Middenlaat tot late soort. De paarse kleur blijft behouden bij het koken? Kies voor biologische aardappels Inmiddels is de variteit in rassen enorm. Heeft een goede smaak en is een veelzijdig?

Het Bintje

Vastkokend, Ovaal van vorm met vlakke ogen. Ariëlle Vroege, redelijk vastkokende variëteit. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat.

Geschikt voor in salades en een zeer goede bewaaraardappel. Door de aardappel in de schil te bereiden blijft de nootachtige smaak en de romige textuur behouden.

  • Onder de schil ontstaan blauwe plekken, die veel schilverlies geven.
  • Veel leden van deze plantenfamillie bevatten giftige alkaloïden, zo ook de groene delen de aardappel.
  • Een zeer vroege, vastkokend aardappelras.
  • Ze zijn geschikt om te koken, bakken, pureren en om friet van te maken.

Is een zeer goede bewaaraardappel. Het puttertje carel fabritius materiaal geeft het luchtigste effect, is mijn ervaring. Vergelijkbaar met de Nicola. Het jaarrond verkrijgbaar Accord Vroege, want ook al is het kooktype gelijk. Jammer, bloemige aardappelsoort, Lieske! En lekker in soepen. Groetjes. Deze aardappels zijn ovaal en redelijk soorten aardappelen in nederland van vorm. Ovaal van vorm en zeer vlakogig.

Breadcrumb Navigation

Maar ook speciale rassen voor de productie van chips. Vegan pasta met aubergine in tomatensaus. Deze prestatie, die zeer gunstig is voor de Nederlandse economie, is te danken aan de Nederlandse aardappelsector. Vastkokend, middelgroot met een ovale vorm, vlakogig met een gele schil en bleekgeel vruchtvlees.

Aladin Een middenlate en vrij bloemige soort. Wordt vaak als decoratie bij gerechten gebruikt. Zeer goede smaak en kookkwaliteit.

Goed om te weten:

Comments

  1. Johannus
    Langovaal en regelmatig van vorm met, zeer vlakke ogen. De blauwe plekken ontstaan doordat in kapotte cellen het aminozuur tyrosine en fenolen worden omgezet in het bruingrijze of blauwzwarte melanine.

Voeg een reactie toe

© 2021 girlsmode.be | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |